Topgolf

Moet je even zien: ontroerende videoboodschap van fan met leukemie verzacht de pijn bij Wyndham Clark

Voor Wyndham Clark kende The Players een pijnlijke afloop. De US Open-winnaar van 2023 balde zijn vuist al op de slothole, denkende dat zijn putt van ruim 5 meter zou vallen. Maar de bal glipte op miraculeuze wijze uit de hole, waardoor hij een play-off misliep en de zege zondag naar Scottie Scheffler ging. Een videoboodschap van een vrouwelijke fan zette alles echter in perspectief. "Als ik iemand zoals haar kan inspireren, dan is dat geweldig."
Beeld: Getty Images - Kevin C. Cox

Beeld: Getty Images - Kevin C. Cox

Wyndham Clark was eerder in de week in contact gekomen met Olivia, een fan uit Jacksonville die vecht tegen leukemie. Na Clarks bittere slot in The Players, stak zij haar idool een hart onder de riem met een ontroerende videoboodschap.

Inspiratiebron

"Het was geweldig om je aan te moedigen deze week. Het mooist om te zien, is de glimlach op je gezicht na een geslaagde slag", zegt Olivia in het filmpje. "Dat positieve momentum neem je mee naar de volgende hole. En dat inspireert mij om ook positief te blijven wanneer ik moeilijke momenten beleef of eng nieuws verwacht. Het motiveert me te denken dat er altijd licht aan het einde van de tunnel is."

Zij vecht voor haar leven, terwijl ik slechts vecht om goed te golfen

en accepteer marketing cookies om deze inhoud te kunnen bekijken.

Clark was zichtbaar geraakt door deze mooie woorden (te zien in de videoboodschap hierboven). "Natuurlijk baal ik enorm van de uitkomst, maar er is meer in het leven dan winnen en goed spelen op een golftoernooi", reageerde hij. "En als ik iemand zoals haar kan inspireren, dan is dat geweldig. Ik hoop het allerbeste voor haar, want zij vecht voor haar leven, terwijl ik slechts vecht om goed te golfen en probeer te winnen. Het zet dingen in perspectief."

Diepere laag

Er zit nog een diepere laag in de emoties van Clark, want hij is zelf in 2013 zijn moeder verloren aan borstkanker. Zij was zijn grootste fan en motiveerde haar zoon altijd met de woorden: play big. "Toen ze ziek was, zei ze tegen me: 'Hey, play big. Speel voor iets groters dan jezelf. Je hebt een platform om een rolmodel te kunnen zijn voor zoveel mensen'", zei hij vorig jaar na zijn US Open-zege. De majorwinnaar heeft de ambitie een borstkankerfoundation op te richten ter nagedachtenis aan zijn moeder, die hij zondag eveneens eerde door in het roze te spelen (als verwijzing naar pink ribbon).

Geen geluk

Het roze shirt om zijn schouders bracht op het beslissende moment echter geen geluk voor Clark. Op de laatste hole van The Players dacht hij een play-off om de winst af te dwingen met Scottie Scheffler. Hij balde al zijn vuist, denkende dat de putt van ruim 5 meter zou vallen, maar op gruwelijke wijze glipte de bal tóch weer uit de hole (zie hieronder). Ongelofelijk zuur, maar de troostende woorden van Olivia verzachtten de pijn.

en accepteer marketing cookies om deze inhoud te kunnen bekijken.

Lees meer over
Topgolf Toernooien Video