Nieuws

Slag van de maand: Van Driel zet met fabuleuze eagleputt koers naar DP World Tour-zege

Van briljante putts tot duizelingwekkende drives: in de rubriek 'Slag van de maand' belichten we elke eerste donderdag van de maand de meest bijzondere slag op een van de tours. De eer gaat deze maand naar een Nederlander: Darius van Driel. In zijn slotronde maakte hij op hole 10 een cruciale putt. Dankzij deze eagle sloeg hij een gat op weg naar de zege in het Magical Kenya Open.
Beeld: Getty Images

Beeld: Getty Images

We konden er niet omheen, want natuurlijk komt de slag van de maand op naam van Darius van Driel, die op 25 februari zijn eerste zege behaalde op de DP World Tour. Logischerwijs zijn er heel veel slagen die aan de basis staan van een overwinning, maar tegelijkertijd zijn er ook slagen die eruit springen. En in dit geval was dat wat ons betreft de putt voor eagle van Van Driel op hole 10:

en accepteer marketing cookies om deze video te kunnen bekijken.

 

Commentator Ken Brown waarschuwt Darius nog dat hij voorzichtig moet zijn ('you got to be careful') omdat de green afloopt na de hole, maar de putt van ongeveer tien meter van de Nederlander was perfect op snelheid.

Mijn beste slag was eigenlijk de putt op 12

'Minder risico'

Wat vond Van Driel eigenlijk zelf zijn beste slag van de ronde? "Mijn beste slag was eigenlijk de putt op 12. Ik maakte natuurlijk een mooie eagle op 10, maar direct daarna een bogey op 11, waardoor het gat weer een slag was. Die birdie op 12 zorgde er eigenlijk voor dat ik met twee slagen voorsprong de laatste paar holes in ging waardoor ik minder risico hoefde te nemen", aldus de winnaar.

Suggesties voor de slag van de maand van maart? Mail redactie@golf.nl!