Topgolf

Kersverse vader Davey Porsius beleeft intense weken: 'Al mijn verwachtingen konden de prullenbak in'

Terwijl de DP World Tour en PGA Tour alweer in volle gang zijn, moeten de kleinere circuits allemaal nog beginnen in 2024. Voor Davey Porsius start zijn seizoen pas in maart. Maar dat is in dit geval helemaal niet erg, want begin dit jaar werd de 28-jarige tourprofessional voor het eerst vader. "Dat hebben we mooi gepland, want dan kan ik de eerste weken bij de baby zijn."
Beeld: Golfsupport.nl

Beeld: Golfsupport.nl

Op 5 januari werd dochtertje Abbey geboren. Dat heeft het leven van Porsius wel op z’n kop gezet. “Natuurlijk verwachtte ik bepaalde dingen, maar het kon allemaal de prullenbak in vanaf het moment dat de weeën kwamen. Het is veel intenser dan ik voor ogen had. Het is een 12 op 10, waar ik een 9 had verwacht. Toch gaat het allemaal heel goed, ook met mijn vriendin Sanne.”

en accepteer marketing cookies om deze inhoud te kunnen bekijken.

Focus op Challenge Tour

Met de golfer zelf gaat het ook de goede kant op. Sinds juli heeft hij last van een hernia, maar dat gaat nu steeds beter. Dit jaar richt de inwoner van Huizen zich vooral op de Challenge Tour. “Ik heb laten zien dat ik het niveau van de Challenge Tour aan kan. Op de Alps Tour werd ik achtste in 2022 en vorig jaar zevende. Ik was één cut verwijderd van promotie. Door de rugblessure kon ik ook nog minder trainen dan normaal gesproken.”

Zijn seizoen begint in maart met kwalificatiewedstrijden voor de Challenge Tour-toernooien in Frankrijk. “Vorig jaar won ik dat toernooi, terwijl ik niet eens heel goed speelde. Als dat opnieuw lukt, mag ik alle drie de toernooien in Frankrijk spelen. Als ik in de top 5 eindig, speel ik er waarschijnlijk sowieso twee. Mijn doel is om in elk geval zeven starts op de Challenge Tour te krijgen. Maar als dat niet lukt, wil ik niet heel mijn seizoen weggooien.”

Mizuno Next Gen Series

Daarom heeft Porsius een plan B. Dat is niet meer de Alps Tour of Pro Golf Tour, maar de Mizuno Next Gen Series. “Bij dat circuit, waarvan de toernooien bijna allemaal in Engeland zijn, kun je tot eind juli steeds een startplek voor een Challenge Tour-toernooi verdienen.”

Ik merk dat mensen het leuk vinden, omdat het iets unieks is

Veel verandering dus, maar zijn bijzondere sponsoractie blijft. Voor 100 euro kun je meedoen aan de loterij om met jouw logo op de polo van Porsius te staan. “Ik merk dat mensen het leuk vinden, omdat het iets unieks is. Met de winnaar ga ik ook nog golfen op de Goyer en daarna gaan we gezellig eten. Bedrijven en particulieren kunnen tot 1 maart een van de 75 lootjes kopen. Hoe meer loten ze kopen, hoe meer kans ze hebben.”

Intussen doet hij mee aan de simulatortoernooien van de Next Golf Tour. Bij de laatste wedstrijd had hij vooral moeite met putten. "Dat was heel erg wennen. Ik had drie 3-putts van ongeveer 3 meter, omdat ik de bal voor mijn gevoel niet zacht genoeg kon slaan. Maar het is echt leuk, vooral vanwege het competitieve en om de wedstrijdspanning even op te zoeken."