Topgolf

Geen visum en dus geen Masters voor Angel Cabrera; Woods wel op de startlijst

We gaan Angel Cabrera dit jaar niet zien op Augusta National tijdens de Masters. De Argentijn krijgt geen visum voor de Verenigde Staten vanwege zijn eerdere gevangenisstraf. Tiger Woods is (waarschijnlijk) wel van de partij medio april.

Cabrera, winnaar van het groene jasje in 2009, heeft niet meegedaan aan de Masters sinds 2019. Hij werd in juli 2021 veroordeeld tot een gevangenisstraf vanwege huiselijk geweld. In eerste instantie door zijn vriendin Cecilia Torres Mana, maar later ook door een andere vrouw. Eind 2023 werd de 54-jarige golfer vrijgelaten.

Aanvullende informatie nodig

Nu is bekend geworden dat Cabrera voorlopig geen visum krijgt voor de Verenigde Staten. Daardoor is deelname aan de Masters uitgesloten. Als oud-kampioen mag El Pato (de eend), zoals zijn bijnaam luidt, elk jaar meedoen aan het eerste major van het jaar. "Er is meer informatie gevraagd en die zal binnenkort aan de ambassade worden verstrekt", schrijft Manuel Tagle in een verklaring aan Golfweek. "Het definitieve besluit over het visum zal zeker nog acht weken duren. Daarom is Cabrera dit jaar niet aanwezig op Augusta National Golf Club."

Het deelnemersveld van de Masters telt momenteel 85 deelnemers. Een van hen is vijfvoudig winnaar Woods. De bekendste golfer aller tijden speelde dit jaar pas één toernooi. Tijdens de Genesis Invitational in februari trok hij zich terug vanwege ziekte.

De Masters begint op donderdag 11 april en eindigt op zondag 14 april.

Lees meer over
Masters Topgolf