Topgolf

Opmerkelijk: tourspeler Silverman slaapt nachtje over allesbeslissende slag, en dít is het resultaat

Tourspeler Ben Silverman probeerde vrijdag bij The Players op zijn laatste hole nog net binnen de cut te blijven, toen hij vanwege de duisternis koos om te stoppen. Hij wilde liever bij daglicht zijn laatste kans wagen. Wat er volgde, was nogal bizar.

Silverman is zeker niet de eerste golfer die vanwege het stilleggen van de wedstrijd zijn ronde net niet kon afmaken. Dat gebeurt vaker. Maar in dit geval was het toch een opmerkelijke keuze. De Canadees stond namelijk voor een heel lastige opgave. Hij was nog 100 meter van de hole verwijderd en had nog één slag over om de cut te halen. Hem restte dus niets anders dan om met zijn wedge uit te holen. De Amerikaan meende dat hij bij daglicht een betere kans had om dat te doen dan bij invallende duisternis, want hij had ook zijn ronde mogen afmaken.

Oefenen

Silverman oefende daarom zaterdagochtend in alle vroegte tot in den treuren met zijn 56 graden wedge die ene slag. In het donker, dat wel, want de zon liet zich nog niet zien op dat tijdstip. Vervolgens liep hij met zijn caddie naar de gemarkeerde plek op de hole voor die ene, allesbepalende slag. En dit is wat er gebeurde.

Silverman raakte de bal niet goed en de bal landde in de bunker. Hij maakte uiteindelijk een bogey, terwijl hij op de par-5 hole 9 een eagle nodig had. Jammer maar helaas. De 36-jarige Canadees had alle moeite voor niets gedaan, maar maalde daar zelf niet om. You win some, you lose some. Een gemist week, maar een ervaring rijker.

Lees meer over
Topgolf