Nieuws

Podje Golf duikt in alarmerende cijfers jeugdgolf: gaat nieuw plan het tij keren?

Het gaat niet goed met jeugdgolf in Nederland. Van het aantal geregistreerde golfers is slechts 3 procent jonger dan 18 jaar, en dat is heel veel minder dan het Europese gemiddelde van 8 procent. Om daar iets aan te doen heeft de NGF een jeugdplan opgesteld.

Aflevering #76 van Podje Golf staat in het teken van jeugdgolf. Het gaat dramatisch slecht met het aantal golfers onder de 18 jaar in Nederland, en daarom is er in samenwerking met de PGA Holland en GolfTON een groot jeugdplan opgesteld om het tij te keren. 

Deltaplan voor jeugdgolf

Alexander Renders van de NGF is te gast en komt een toelichting geven op het plan waarmee het aantal jeugdleden in vijf jaar van 3 naar 8 procent moet stijgen. Natuurlijk bellen Gerard en Sietse ook nog met Joost Luiten om te horen hoe hij naar jeugdgolf kijkt.

Verder wordt er nog even teruggeblikt op de vorige aflevering over LIV Golf, die veel boze reacties opleverde, en komt de overwinning van collega Darius van Driel ter sprake. Luister nu aflevering 76!

Podje Golf is te beluisteren via jouw favoriete streamingdiensten: Spotify, Apple en Google Podcasts.

en accepteer marketing cookies om deze inhoud te kunnen bekijken.

Reageer

Luister de podcast en schroom niet om een vraag te stellen, of je oordeel en/of suggesties te geven. Dat kan via mail podje@golf.nl.

Lees meer over
Podcast Interviews Jeugd NGF