Nieuws

Slag van de maand: Matteo Manassero kopieert Tiger Woods met waanzinnige chip-in

Van briljante putts tot duizelingwekkende drives: in de rubriek 'Slag van de maand' belichten we elke eerste donderdag van de maand de meest bijzondere slag op een van de tours. Deze keer is de eer voor Matteo Manassero, met een bijzondere chip.
Beeld: Getty Images

Beeld: Getty Images

Een van de bekendste slagen ooit is de chip-in van Tiger Woods op hole 16 van de Masters in 2005. Hij mikte ruim links van de vlag om de bal vervolgens via de slope op de green naar de hole te laten rollen. Bij de allerlaatste omwenteling verdween de bal in de hole, waarna er luid gejuich losbarstte.

Identiek

Tijdens het Mauritius Open deed Manassero dat dunnetjes over. Nadat hij op de par-5 15de de green links had gemist zag de Italiaan geen andere optie dan ver links te mikken met zijn chip. Even lijkt de bal op de heuvel te blijven liggen, maar dan versnelt de bal richting de hole. De viervoudig toernooiwinnaar op de DP World Tour blijkt de lijn geweldig ingeschat te hebben: in de hole!

Het was dan weliswaar niet op Augusta National tijdens de laatste ronde van de Masters, maar Manassero verdient er wel de slag van de maand mee. Oordeel zelf:

en accepteer marketing cookies om deze inhoud te kunnen bekijken.

Manassero heroverde zijn DP World Tour-kaart afgelopen seizoen via de Challenge Tour. In 2019 had de dertigjarige golfer uit Verona voor het laatst speelrecht op het hoogste niveau van Europa. Hij is nog steeds de jongste winnaar ooit op de DP World Tour door op zijn zeventiende al een toernooizege te boeken.

Suggesties voor de slag van de maand van januari? Mail redactie@golf.nl!

Lees meer over
Topgolf DP World Tour