Beleving en inspiratie

Sweetspot: zelfs Tiger Woods raakt niet altijd het midden van het clubblad

Je hoeft je nu helemaal niet meer te schamen als je de bal een keer niet op de sweetspot maar op de hosel raakt. Want als zelfs Tiger Woods een shank kan slaan... Welkom bij Sweetspot. Hier vind je leuke filmpjes, gekke nieuwtjes en niet-alledaagse berichten. Tips zijn welkom. Stuur ze naar redactie@golf.nl.
Beeld: Golfsupport.nl

Beeld: Golfsupport.nl

Sweetspot

[swiet-spot] • Engels

Betekenis in golftaal: het midden van het clubblad. Oftewel: de beste plek op je veertien clubs waar je de bal moet raken. Moet je wel goed mikken natuurlijk.

Het gebeurde echt

Woods had gisteravond vanaf de fairway op hole 18 van Riviera Country Club nog 161 meter naar de vlag. Waarschijnlijk zag niemand aankomen wat er toen gebeurde. Voor het eerst naar wij kunnen herinneren sloeg de beste golfer aller tijden een shank.

Direct na de ronde stond Woods de pers te woord. Journalist Dan Rapaport wilde het woord niet zeggen, maar daar had Tiger zelf geen moeite mee. "Ik presenteerde de hosel eerst en shankte 'm. Dat kwam door rugproblemen tijdens de laatste holes. Aan het einde van de ronde kon ik niet goed meer draaien. Het is lang geleden dat ik een shank heb geslagen, zeker vanaf de positie waar ik lag."

Jon Rahm

Een shank overkomt de beste. Er zijn tal van voorbeelden van tourprofessionals die de bal op de hosel van de club raken. Onlangs gebeurde het Jon Rahm nog in Las Vegas tijdens zijn tweede toernooi bij LIV Golf. Als zelfs Rahm en Woods er eentje slaan, dan maakt het jouw volgende shank misschien iets minder vervelend.

FORE!

Bij een shank gaat de bal in een heel andere richting dan je verwacht had. Je zou dan zomaar iets of iemand kunnen raken. Ian Poulter was zich daar in dit geval meteen van bewust en schreeuwde uit volle borst: "FORE!"

Lees meer over
Fun Tiger Woods PGA Tour Topgolf