Beeld: Getty Images
Wie ging nou toch het WGC-Mexico Championship winnen? Het bleef zondag lang in het ongewis. Constant waren er meerdere leiders en ook de achtervolgende spelers waren niet ver weg. Naar de slotholes toe bleek dat het op Bryson DeChambeau en Patrick Reed ging aankomen, met de Texaan die uiteindelijk aan het langste eind trok. Dat lukte Reed, spelend in de laatste groep, door op 15, 16 én 17 slagen te winnen. Dat op 18 bogey volgde maakte al niets meer uit. DeChambeau had op 17 immers ook al een slag ingeleverd, waardoor zijn landgenoot met een voorsprong van twee slagen de tee van 18 opliep.
Reed hoopt met zijn tweede zege in dit toernooi, in 2014 won hij het kampioenschap al eens toen het nog het WGC-Cadillac Championship heette en in Florida gespeeld werd, een roerige periode achter zich te laten. De afgelopen maanden werd hij door veel mensen, niet alleen golffans maar ook analytici en zelfs medespelers, uitgemaakt voor valsspeler nadat hij op de Bahama's zijn ligging had verbeterd in een 'waste area'. Of Reed dat hoofdstuk ooit echt kan sluiten is maar de vraag, sportief gaat het hem in ieder geval weer voor de wind. Hij bereikt met zijn overwinning zijn hoogste positie op de wereldranglijst in drie jaar, zelfs met zijn Masters-winst kwam hij niet meer zo hoog uit, en betreedt de top-10 weer op 8.
Maar er gebeurt door het Mexico Championship meer op de Official World Golf Ranking. Zo is na Rory McIlroy nu ook Jon Rahm voorbijgegaan aan Brooks Koepka, een paar weken geleden nog nummer 1. Adam Scott zet zijn opmars voort, terwijl Tiger Woods op de wip zit in de top-10.
De Nederlanders in de top 1000 van de wereldranglijst
In een rustige week wat betreft het Nederlandse topgolf betreft, eiste Lars Keunen de aandacht voor zich op. Van de mannen bovenaan het leaderboard in het Ein Bay Open kende de derdejaarsprof veruit de beste slotdag, waardoor hij met liefst 4 slagen verschil de winnaarstrofee voor zich opeiste plus de nodige euro's. Keunen bestormt met zijn Egyptische overwinning voor het eerst in zijn loopbaan de top-1000 van de wereld. Hij komt binnen op 856.
CHECK JOUW POSITIE OP DE NEDERLANDSE GOLFRANGLIJST IN DE APP GOLF.NL
After 2 seasons on the #alpstour, 🇳🇱 @LarsKeunen_Golf seals his 1st win as a pro with -12 (66-70-68), two bogey-free rounds & a 4-strokes margin over 🇬🇧 @Samrobinsongolf & 🇵🇹 Tomás Santos Silva. Well done guys! pic.twitter.com/rJIHGXMxUk
— AlpsTourGolf (@alpstourgolf) February 20, 2020
Anne van Dam heeft haar eerste topklassering van het jaar te pakken. In de Australian Ladies Classic werd ze vijfde. Op de LPGA Tour was vanwege het coronavirus afgelopen weekend geen toernooi, dus het is te verwachten dat de Nederlandse een paar plekjes wint wanneer de nieuwe Rolex Rankings naar buiten worden gebracht.
• 1 (1) Jin-Young Ko
• 2 (3) Nelly Korda
• 3 (2) Sung Hyun Park
• 4 (4) Danielle Kang
• 5 (5) Nasa Hataoka
• 6 (6) Sei Young Kim
• 7 (7) Brooke Henderson
• 8 (8) Minjee Lee
• 9 (9) Jeongeun Lee6
• 10 (10) Lexi Thompson
Op de kwalificatieranglijst voor de Olympische Spelen dit jaar in Tokyo is Joost Luiten op de geschoonde ranking (maximaal twee spelers per land, vier voor de VS) een plekje gestegen: 35. Darius van Driel zakte iets naar 57. Volgens de eisen van NOCNSF moet een speler op 22 juni (mannen) en 29 juni (vrouwen) op die geschoonde ranking bij de top-36 staan en in de top-100 van de wereld. Van Dam is nu de nummer 30 op de geschoonde ranking bij de vrouwen.
Wereldranglijst mannen.
Wereldranglijst vrouwen.
Kwalificatieranglijsten Olympische Spelen.
European Tour Race to Dubai.
PGA Tour FedEx Cup Standings.
World Amateur Golf Ranking.
Ladies European Tour Money List.
LPGA Race to CME Globe.
Wereldranglijsten voor golfers met een beperking.
Hoe werkt de wereldranglijst?
Volg GOLF.NL op Instagram.