Maarten Lafeber
Maarten Lafeber klom op dag twee 65 plaatsen
Beeld: Golfsupport.nl

Besseling, Lafeber, Huizing in top-50

15 november 2015 Redactie GOLF.NL
Wil Besseling staat er het beste voor na dag 2 van de zesdaagse finale van de Qualifying School. Maarten Lafeber en Daan Huizing staan ook in de top-50.

De finale wordt gespeeld op twee banen, de moeilijkere Stadium Course en de makkelijkere Tour Course. Het doel is om zo hoog mogelijk in de top-25 te eindigen; de top-25 wint een kaart voor de European Tour.

Wil Besseling startte zondag op de Stadium Course en speelde weer een solide ronde: 71 (-1). Zijn totaal van -3 is goed voor een gedeelde 36ste plaats.

Maarten Lafeber begon de finale met een 74 op de Stadium Course maar klom zondag 65 plaatsen in het klassement. Op de Tour Course speelde hij een fraaie ronde in 66 slagen (-4). Hij maakte drie bogeys maar daar stonden zeven birdies tegenover.

Met een totaal van -2 staat Lafeber, die weer met coach Tom O'Mahoney werkt, net in de top-50.

Daan Huizing staat ook op -2 en is ook gedeeld 50ste na een 72 op de Stadium Course en (een dag eerder) een 68 op de Tour Course. 

Reinier Saxton, de vierde Nederlander in de finale, heeft op dag twee veel terrein verloren. Hij ging op de Tour Course rond in 72 slagen (+2) en staat met een totaal van vier boven par op de gedeelde 125ste plaats. 

De eerste plaats is in handen van twee spelers, de Italiaan Filippo Bergamaschi en Lukas Nemecz uit Oostenrijk. Na 36 holes staan ze op -10.

Wie wint welke kaart?

Er doen 156 spelers mee en na vier van de zes ronden is er een cut (de beste zeventig spelers plus ties gaan door). 

De beste 25 spelers na zes ronden (en de spelers ‘tied on the final qualifying place score’) veroveren een kaart voor de European Tour (goed voor zo’n 18 wedstrijden in het seizoen 2016 van de European Tour). Spelers buiten de top 25 winnen een deelkaart voor de European Tour en een Challenge Tour-kaart. Spelers die de cut missen winnen een deelkaart voor de Challenge Tour.

Leaderboard.

en accepteer marketing cookies om deze inhoud te kunnen bekijken.

en accepteer marketing cookies om deze inhoud te kunnen bekijken.

en accepteer marketing cookies om deze inhoud te kunnen bekijken.

en accepteer marketing cookies om deze inhoud te kunnen bekijken.

en accepteer marketing cookies om deze inhoud te kunnen bekijken.

}